ΕΛΕΦΑΝΤΕΣ ΜΕ ΤΙΡΑΝΤΕΣ

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΕΜΠΕΣΗ ΠΟΥ "ΥΜΝΕΙ" ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΓΥΡΩ ΜΑΣ.



Έχετε φανταστεί τη ζωή μας χωρίς χρώμα; Πώς θα ήταν ο κόσμος μας χωρίς το έντονο κόκκινο, το απαλό θαλασσί, το κίτρινο, το πράσινο της ελπίδας, το πορτοκαλί, το μπλε της θάλασσας και του ουρανού; Κι αν κάποια στιγμή, όλα αυτά τα χρώματα για κάποιο λόγο απειλούνταν, δε θα έπρεπε να τα υπερασπιστούμε;
Πάμε, λοιπόν, να μεταφερθούμε νοερά στο μακρινό ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΑΝ, σε μια χώρα όπου απλώνεται σαν πολύχρωμη θάλασσα η πεδιάδα των χρωμάτων! Θα μας ταξιδέψει εκεί ο αγαπημένος συγγραφέας των παιδιών Γιώργος Δ. Λεμπέσης, γνωστός και ως LeBee και θα μας συστήσει τους Ελέφαντες με τιράντες, οι οποίοι είναι οι προστάτες των χρωμάτων ολόκληρου του κόσμου! Πρόκειται για τον Μπάμπου, με τη δύναμη του μπλε, τη Μούμου με την ταχύτητα του κόκκινου και τον Κίνγκο, με τα φτερά του κίτρινου. Και οι τρεις είναι πάντα σε ετοιμότητα να σώσουν τα χρώματα από κάθε απειλή και να τα διατηρήσουν όμορφα και λαμπερά. 



Μια μέρα σαν όλες τις άλλες, ο αρχηγός του σμήνους των μελισσών μεταφέρει στους τρεις ελέφαντες μήνυμα από τον Φάλτσο, τον σκύλο, ότι στους Κήπους του Μπογιάτι τα λουλούδια έχουν αρχίσει να χάνουν το χρώμα τους και η παραγωγή μπογιάς, η οποία προορίζεται για όλον τον κόσμο, έχει σταματήσει. Ποιος, όμως, μπορεί να ζει σε έναν άχρωμο κόσμο; Οι τρεις ελέφαντες αναλαμβάνουν άμεσα δράση! Γρήγορα θα διαπιστώσουν ότι πίσω από την απειλή βρίσκεται ο Παζού, ο χρωματοφάγος! Ο Μπάμπου, η Μούμου και ο Κίνγκο, έχοντας την υποστήριξη όλων των ζώων που ζουν στο Χρωματιστάν, έχουν την ιδέα να βάψουν και πάλι τα λουλούδια, χρησιμοποιώντας τις μαγικές τους τιράντες ως παλέτες. Θα χρειαστούν, όμως και τρεις νερόλακκους. Θα τους βρουν, αλλά θα είναι χωρίς νερό. Πώς θα τους γεμίσουν ώστε να φτιάξουν την μπογιά; Με νερό από ένα πηγάδι λίγο πιο μακριά! 
Θα ακολουθήσουν περιπέτειες, καθώς, στο μεταξύ, ο Παζού, ο χρωματοφάγος θα το σκάσει και θα κλέψει το χρώμα και από τα υπόλοιπα λουλούδια. Με συνεργασία για το καλό των χρωμάτων, τα ζώα του Χρωματιστάν θα καταφέρουν να ξεγελάσουν τον χρωματοφάγο και να τον κάνουν του χεριού τους. Με τη δύναμη των τιραντών τους οι ελέφαντες θα τον στείλουν στη χώρα του διάφανου κενού. Έτσι, απερίσπαστοι, θα βάψουν και πάλι τα λουλούδια με εντυπωσιακές αποχρώσεις και ξεχωριστούς συνδυασμούς και επιτέλους η παραγωγή μπογιάς θα ξεκινήσει και πάλι!

Μια όμορφη ιστορία, στην οποία ο συγγραφέας επιστρατεύει τα ζώα, αγαπημένους ήρωες των παιδιών, για να τους μιλήσει για την αξία του χρώματος στην ζωή μας, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Γιατί χρώμα δεν έχουν μόνο τα λουλούδια και τα πράγματα γύρω μας, αλλά και η ζωή μας, όταν χαμογελούμε, σκεφτόμαστε θετικά, βάζουμε τις δικές μας "πινελιές" σε κάθε μας μέρα. 
Μια ιστορία και για την σημασία της συνεργασίας για έναν καλό σκοπό, Μπορεί αυτή η συνεργασία κάποιες φορές να συναντά εμπόδια και να υπάρχουν ασυνεννοησίες και ενδεχομένως εντάσεις, αλλά μια καλοκουρδισμένη ομάδα είναι ικανή για όλα!

Τη φανταστική εικονογράφηση υπογράφει ο Mike Hall. Το βιβλίο "Ελέφαντες με τιράντες" κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ψυχογιός και είναι ένα βιβλίο που ξεκινήσαμε το καλοκαίρι και μας άρεσε πολύ. Γιατί χρωματίζει τις αναγνώσεις μας. 







Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις