Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΜΟΥ....Ο ΗΡΩΑΣ ΜΟΥ!

ΜΙΑ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΓΟΝΙΟΥ, Η ΟΠΟΙΑ, ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΑΝΩ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΔΕΣΜΟΥ. ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΙΣΧΥΡΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΦΙΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ. 


Την υπεραξία της ΥΙΟΘΕΣΙΑΣ, ως πράξης απόλυτης και συνειδητής προσφοράς αγάπης, αναδεικνύει η επιτυχημένη ιστορία του Παναγιώτη Δημητρόπουλου " Ο μπαμπάς μου....ο ήρωάς μου", η οποία κυκλοφορεί από την Ελληνοεκδοτική.
Η Καλλιόπη εξομολογείται στον μπαμπά της ότι ο συμμαθητής της, ο Στέφανος είναι "αλλιώτικος", δηλαδή "ο μπαμπάς του δεν είναι ο αληθινός". Παίρνοντας αφορμή από την τυχαία αυτή κουβέντα τους στον δρόμο προς το σχολείο και σε μια προσπάθεια να της εξηγήσει ότι γονιός δεν είναι μόνο και απαραίτητα αυτός που γεννά ένα παιδί αλλά κυρίως αυτός που το μεγαλώνει με φροντίδα και αγάπη, αποφασίζει να της διηγηθεί μια πολύ συγκινητική ιστορία από τα παιδικά του χρόνια.  


Ο μπαμπάς της Καλλιόπης, λοιπόν, είχε ένα φίλο, τον Άγγελο. Ενσωματώθηκε λίγο αργότερα στην παρέα με τους υπόλοιπους, το Γεράσιμο ή "Ζόρικο", τον Ανδρέα ή "Μπακαλογατί", τον Διονύση ή "Περούκα" και τον "Σπάρο", τον μπαμπά της Καλλιόπης. Ο Άγγελος είχε έρθει στην γειτονιά μετά από μετάθεση του πατέρα του, ο οποίος ήταν στρατιωτικός, αλλά κατάφερε να "δέσει" με την παρέα και να περνά όμορφες, ανέμελες στιγμές με τα υπόλοιπα αγόρια. Κάτι περίεργο, όμως, συνέβαινε με τον Άγγελο. Κάθε φορά που κάποιος αναφερόταν στον μπαμπά του, εκείνος χαμήλωνε τα μάτια και άλλαζε θέμα....
Μέχρι που σ΄ένα παιδικό πάρτυ, ο "Ζόρικος", ο Γεράσιμος έτυχε να ακούσει τη μαμά του Άγγελου να εξομολογείται σε φίλη της ότι ο μπαμπάς του Άγγελου δεν είναι ο βιολογικός, αλλά αυτό δεν τον εμποδίζει να τον αγαπά πολύ, σαν να είναι δικό του παιδί. Ο Γεράσιμος επηρεάζεται από την πληροφορία, μα την κρατά μέσα του. Μέχρι που, σε ένα καβγά με τον Άγγελο στο παιχνίδι, του την αποκαλύπτει με τον πιο άσχημο τρόπο. Νευριασμένος γιατί ο Άγγελος, άθελά του, τον τραυμάτισε στο "κλωτσοσκούφι" (δηλαδή στο ποδόσφαιρο) του λέει με αφιλτράριστη παιδική σκληρότητα: "Γι αυτόν τον άσχημο χαρακτήρα σου σε παράτησε ο πατέρας σου και σε άφησε στον πατριό σου να σε μεγαλώσει". 
Ο κόσμος του Άγγελου καταρρέει, εξαφανίζεται για δυο μέρες κι επιστρέφει πολύ αργότερα στο σχολείο, με την παρέα να έχει αλλάξει. Χρειάστηκε να συμβεί ένα πολύ επικίνδυνο για την ζωή του Άγγελου και του Γεράσιμου περιστατικό για να μονοιάσουν, τελικά, οι δύο φίλοι. Τα δύο αγόρια βρίσκονται τυχαία στο μπακάλικο του μπαμπά του Ανδρέα, όταν σε αυτό ξεσπά πυρκαγιά. Ο μπαμπάς του Άγγελου, χωρίς δεύτερη σκέψη, μπαίνει μέσα στο κατάστημα και απεγκλωβίζει, αρχικά τον γιο του, στην συνέχεια τον Γεράσιμο. Ο "Ζόρικος", ευγνώμων που ο μπαμπάς του Άγγελου του έσωσε την ζωή, ανεβάζει την επόμενη μέρα έξω από το σχολείο ένα πανό που γράφει "Ο μπαμπάς σου, ο ήρωάς μου". Συγκινημένος ο Άγγελος το επαναλαμβάνει, αλλάζοντας την προσωπική αντωνυμία. Είναι ο μπαμπάς ΤΟΥ, ο ήρωάς ΤΟΥ. Και αγκαλιάζει το φιλαράκι του με αναφιλητά.

"Γονιός δεν είναι αυτός που κάνει παιδιά, αλλά αυτός που ζει για τα παιδιά του", λέει ο μπαμπάς στην Καλλιόπη. Μετά από αυτή την ιστορία, γίνεται η μικρούλα να μην καταλάβει ότι γονιός είναι κάτι πολύ παραπάνω από τον βιολογικό δεσμό;

Βιβλίο για καλό σκοπό

Αξίζει να σημειώσουμε ότι μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις του βιβλίου (δύο ευρώ ανά αντίτυπο) πηγαίνουν στην Φλόγα, έναν δραστήριο Σύλλογο Γονιών Παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια. Μέσα από τις οργανωμένες δράσεις της, η Φλόγα έχει αναδειχθεί σε όλα αυτά τα χρόνια της παρουσίας της σε σημαντικό πυλώνα στήριξης για τη λειτουργία των Ογκολογικών Τμημάτων των Παιδιατρικών Νοσοκομείων και την αντιμετώπιση του καρκίνου παιδικής ηλικίας.
Αξίζει να μάθετε περισσότερα για το έργο της Φλόγας: www.floga.org.gr





Σχόλια

  1. Εξαιρετικό!Νιωθω τυχερη που το έχω και το εχω διαβάσει στην κόρη μου. Πατέρας δεν είναι αυτός που γεννά παιδιά αλλά αυτός που ζει για τα παιδιά του...Ευχαριστώ πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις