ΝΤΥΣΟΥ ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΒΑΛΕ ΤΟ ΚΡΑΓΙΟΝ ΣΟΥ (ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ)

Η άρση των περιοριστικών μέτρων που ίσχυαν μέχρι σήμερα λόγω κορωνοϊού σηματοδοτεί μία νέα εποχή, λίγης περισσότερης ελευθερίας για όλους μας (αν και-για να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς-η κανονικότητα θα αργήσει να επιστρέψει). Ωστόσο, αρκετοί από εμάς θα εξακολουθήσουμε να περνούμε περισσότερες ώρες στο σπίτι, ειδικά αν έχουμε μικρά παιδιά, αφού τα δημοτικά θα αργήσουν ν΄ανοίξουν (αν ανοίξουν). Το ερώτημα είναι: Γιατί αυτές τις ώρες να τις περνάμε πάντα με ατημέλητα ρούχα και σχετικά απεριποίητοι; Ποιος είπε ότι "μένω στο σπίτι" σημαίνει δεν αποχωρίζομαι (ποτέ) τις πυτζάμες μου; 


Όλη αυτή την περίοδο παρατηρούσα κάθε πρωί τη μικρή μου να σηκώνεται από το κρεβάτι και να τρέχει στη ντουλάπα της. Κάθε μέρα επέλεγε διαφορετικό outifit για τις...εμφανίσεις της στο σπίτι και η αλήθεια είναι ότι την καμάρωνα μυστικά παρά το γεγονός ότι η ντουλάπα παρέπεμπε σε "βομβαρδισμένο τοπίο".  Χαιρόμουν γιατί παρά την κλεισούρα έβλεπε την κάθε μέρα διαφορετική, όπως όταν πήγαινε στο σχολείο και δεν αρκούνταν στις πυτζάμες ή μια πρόχειρη φόρμα. 
Κάπως έτσι εμπνεύστηκα και το θέμα, το οποίο, τελικά, αφορά γενικότερα στη στάση ζωής μας, ανεξάρτητα από την όποια καραντίνα. Γιατί λοιπόν είναι σημαντικό να ντυνόμαστε με κανονικά ρούχα ακόμη και όταν είμαστε στο σπίτι; 
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, ο ανθρώπινος εγκέφαλος "συλλαμβάνει" ό,τι φοράμε και έχει τη δύναμη να προσαρμόζει τη συμπεριφορά και την διάθεσή μας ώστε να ταιριάζουν (με τα ρούχα που φοράμε). Η επιλογή ρούχων εμπεριέχει έναν συμβολισμό και ειδικά για εμάς τις γυναίκες αυτός ο συμβολισμός εμπλουτίζεται με την επιλογή του χτενίσματος στα μαλλιά μας, με ένα ελαφρύ μακιγιάζ. 



5 λόγοι για να είμαστε προσεγμένες, ακόμη και μέσα στο σπίτι


1. Μας φτιάχνει τη διάθεση

Οπωσδήποτε μια προσεγμένη εμφάνιση συμβάλλει στην καλή εικόνα που έχουμε για τον εαυτό μας. Ειδικά αυτή την ιδιαίτερα αγχωτική περίοδο, η ενασχόληση με την εξωτερική μας εμφάνιση μας αποσπά από αρνητικές σκέψεις. 

2. Γινόμαστε πιο παραγωγικές

Αν υποθέσουμε ότι δουλεύουμε από το σπίτι ή αν η "δουλειά" μας είναι η φροντίδα της οικογένειας, νιώθουμε σίγουρα καλύτερα όταν είμαστε καθαρές, ντυμένες με όμορφα ρούχα. Όταν ντυνόμαστε σαν να πρόκειται να βγούμε από το σπίτι, δίνουμε κίνητρο στον εαυτό μας να "πάρει μπρος", κινητοποιούμαστε. 

3. Είμαστε έτοιμοι για κάτι "έκτακτο"

Δεν είναι καθόλου απίθανο κάποια στιγμή μες στην ημέρα τα παιδιά να "απαιτήσουν" μία βόλτα. Την δικαιούνται, την αξίζουν, την έχουν ανάγκη. Πόσο πιο εύκολα μπορούμε να ανταποκριθούμε στο αίτημά τους όταν είμαστε ήδη ντυμένες; Πολύ πιο εύκολα! Πόσο πιο εύκολη γίνεται η όλη διαδικασία όταν και τα ίδια είναι ντυμένα; Πολύ πιο εύκολη, σχεδόν αυτόματη! 

4. Δείχνουμε αυτο-φροντίδα

Για μένα, μια λέξη-κλειδί. Σε περιόδους πρόκλησης, όπως αυτές που ζούμε, είναι πολύ σημαντικό να μην ξεχνάμε να φροντίζουμε τον εαυτό μας. Ειδικά εμείς οι μαμάδες, οι οποίες έχουμε επιφορτιστεί με τόσες ευθύνες, είναι σημαντικό να είμαστε όσο το δυνατόν πιο ισορροπημένες για να τα καταφέρουμε. Τα όμορφα ρούχα, τα ρούχα εξόδου στο...σπίτι, μας βοηθούν να νιώθουμε καλύτερα. 

5. Αποκτούμε την αναγκαία ψευδαίσθηση κανονικής ζωής

Μπορεί να μην μπορούμε να κυκλοφορούμε όπως θα θέλαμε, να χρειαζόμαστε μάσκες για να πάμε στο σούπερ μάρκετ, να περνάμε, γενικά, δύσκολα, ωστόσο το καθημερινό ντύσιμο στο σπίτι με το σκεπτικό "σαν να βγαίνω έξω" μας κάνει να νιώθουμε ότι εν πάσει περιπτώσει η ζωή συνεχίζεται, απλά μέσα στο σπίτι. Είμαι όμως η ζωή μας και οφείλουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να είναι και όμορφη. 

Σκέφτομαι ότι όλο αυτό που βιώνουμε θα μας κληροδοτήσει κάποιες θετικές συνήθειες. Θα μάθουμε να τηρούμε τους κανόνες υγιεινής, να είμαστε πιο υπεύθυνοι απέναντι στους άλλους, να τρώμε πιο ισορροπημένα, να εκτιμήσουμε την ζωή στο σπίτι, το οποίο από...κατάλυμα (λόγω άπειρων υποχρεώσεων) ίσως καταφέρουμε να το μετατρέψουμε σε μια ζεστή γωνιά για μικρούς και μεγάλους. 

** Η φωτογραφία είναι απόλυτα και μόνο συνοδευτική, σε καμία περίπτωση δε μιλάμε για την απόλυτη τελειότητα και την υστερία που τη συνοδεύει:) Ό,τι μας κάνει να νιώθουμε καλύτερα αρκεί. Και ως προς το κραγιόν που γράφω στον τίτλο, ας είναι ένα απλό βούτυρο-κακάο:)


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις