Η ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΓΡΑΦΗ


ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ "ΜΑΘΑΙΝΩ ΝΑ ΓΡΑΦΩ" ΑΠΟ ΤΗΝ ARGYTOYS ΒΟΗΘΑ ΤΑ ΜΙΚΡΟΤΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΕΞΟΙΚΕΙΩΘΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΓΡΑΦΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΩΝ, ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ. 



Οι ειδικοί λένε ότι η δουλειά που γίνεται στα προνήπια και το κανονικό νηπιαγωγείο είναι πολύ σημαντική για τα παιδιά, καθώς σε αυτό το στάδιο μαθαίνουν άπειρα πράγματα για την ζωή με βιωματικό τρόπο, σε επίπεδο δεξιοτήτων, αλλά εξοικειώνονται και με την γραφή και την ανάγνωση. Σε αυτή τη λογική, η @argytoys έρχεται να προτείνει ένα πολύ ενδιαφέρον εκπαιδευτικό παιχνίδι, ειδικά σχεδιασμένο για παιδιά προσχολικής ηλικίας, το "Μαθαίνω να γράφω" γράμματα και αριθμούς με χαρά και δημιουργικότητα. 


Το παιχνίδι περιέχει οκτώ παιχνιδιάρικες κάρτες, πάνω στις οποίες το μικρό παιδί μπορεί να ενώνει με τον ειδικό μαρκαδόρο κουκίδες και διακεκομμένες γραμμές και να σχηματίζει γράμματα, μικρές λέξεις, αριθμούς και καμπύλες. Ο μαρκαδόρος σβήνει με ειδικό σφουγγαράκι οπότε ο λιλιπούτειος "γραφιάς" μπορεί να διορθώνει, να ξαναπροσπαθεί, να βελτιώνει την λεπτή κινητικότητα και παράλληλα να μαθαίνει καλύτερα. Η λογική του "γράψε-σβήσε" πάντα αρέσει στα παιδιά, για να μην αναφερθούμε στο πόσο απολαμβάνουν να γράφουν με μαρκαδόρο σε σύγκριση με το μολύβι.  

Το παιχνίδι απευθύνεται ιδανικά σε παιδιά άνω των τεσσάρων, τα οποία μαθαίνουν να γράφουν δισύλλαβες και τρισύλλαβες λεξούλες όπως είναι η πάπια, η βάρκα, το λεμόνι, το δώρο, το ψάρι, η κιθάρα, η γάτα, ο ιστός, το ελάφι, το μήλο, η ώρα, το αβγό, ο ήλιος, η ομπρέλα (οι οποίες συνοδεύονται από αντίστοιχα, διασκεδαστικά εικονίδια), αλλά και τους αριθμούς από το 1 έως το 10. Παράλληλα, ακολουθούν τη διαδρομή τριών ψαριών στο βυθό, ενώνοντας τις διακεκομμένες γραμμές. 

Τα οφέλη

Με τη βοήθεια του "Μαθαίνω να γράφω" τα παιδιά αναπτύσσουν τη μνήμη, τη δημιουργικότητα και την φαντασία τους, εξοικειώνονται με την διαδικασία της ανάγνωσης και εξασκούνται στον συσχετισμό αριθμών και ποσοτήτων (καθώς καλούνται να σχηματίσουν τον αριθμό που αντιστοιχεί στα εικονίδια που προβάλλονται κάθε φορά). 
Εξασκούν κινητικές δεξιότητες, πράγμα πολύ σημαντικό για την εδραίωση ενός όμορφου γραφικού χαρακτήρα, κατανοούν εικόνες και λέξεις, αποκτούν αυτονομία, καθώς το παιχνίδι τους απασχολεί δημιουργικά. 

Τώρα που #μένουμε σπίτι, είναι σημαντικό να βρίσκουμε χρόνο να ενθαρρύνουμε τα παιδιά να κρατούν επαφή με τα σχολικά πράγματα, με γνώμονα την ηλικία τους και προσαρμόζοντας τα φύλλα εργασίας που βρίσκουμε σε πληθώρα στο Διαδίκτυο στα αγαπημένα τους ενδιαφέροντα. Διότι, ως γνωστόν, όταν κάτι μας αρέσει, το μαθαίνουμε και πιο εύκολα. 

Χρήσιμο link: www,argytoys.gr





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις