ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΠΙΟ ΒΡΑΧΥΠΡΟΘΕΣΜΟΙ ΣΤΟΧΟΙ

ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ "ΔΙΑΙΤΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ" ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ ΣΕ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΕΠΗΒΟΛΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΝΗΘΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΘΕΤΟΥΜΕ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΧΡΟΝΙΑΣ. ΓΕΝΙΚΩΣ ΤΟ "ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ", ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ:)

 


Όλοι μας, λίγο-πολύ, χρειαζόμαστε πάντα μια καλή αφορμή για να κάνουμε έναν προσωπικό απολογισμό, σε μια αέναη προσπάθεια αυτοβελτίωσης. Διότι πάντα μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Η έλευση μιας νέας χρονιάς, με όλες τις προσδοκίες με τις οποίες την "φορτώνουμε", είναι μία από αυτές τις αφορμές που κάνει τους περισσότερους από εμάς να ανοίγουμε το...τεφτέρι-κυριολεκτικά ή μεταφορικά- και να καταγράφουμε τι κάναμε λάθος, τι πρέπει να διορθώσουμε, τι θα θέλαμε να επιτύχουμε, να αποκτήσουμε και η λίστα προσαρμόζεται για τον καθένα μας ξεχωριστά και μεμονωμένα.

-Να τρώω πιο υγεινά.
-Να τρώνε πιο υγιεινά τα παιδιά.
-Να χάσω βάρος.
-Να μειώσω το κάπνισμα.
-Να ξεκινήσω γυμναστήριο.
-Να είμαι πιο ειλικρινής με τους άλλους.
-Να μην είμαι τόσο "υστερική" μαμά.
-Να μην είμαι τόσο αγχώδης και αγχωτική.
Ορίστε μερικοί από τους δικούς μου στόχους, που πάντα θέτω, κάθε χρόνο. Το θέμα είναι, βέβαια: τους τηρώ;
Ίσως, τελικά, το μυστικό για να μένουμε σταθεροί στους στόχους που έχουμε θέσει, βρίσκεται, τελικά, στο να μην τους θέσουμε την πρώτη του χρόνου (ή λίγο πριν). Έρευνες έχουν δείξει ότι ένας στους τρεις από όλους εμάς που θέτουμε στόχους με αφορμή τον ερχομό του Νέου Έτους, κάπου στην πορεία τα παρατούμε. Αυτό, βέβαια, σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι δεν μας "επιτρέπεται" να θέσουμε στόχους για το 2019. Σημαίνει, όμως, ότι επιτρέπεται σίγουρα να επαναπροσδιορίσουμε την στρατηγική πίσω από τους στόχους μας για ένα καλύτερο αποτέλεσμα.

Οι στόχοι της Δευτέρας: μήπως να τους προτιμήσουμε, τελικά;



Σύμφωνα με κάποιους ειδικούς, οι μεσοπρόθεσμοι στόχοι είναι προτιμότεροι από τους μακροπρόθεσμους που συνήθως θέτουμε στην αρχή κάθε χρονιάς. Μεσοπρόθεσμοι στόχοι είναι κάλλιστα οι εβδομαδιαίοι, οι οποίοι σχετίζονται άμεσα με την ρουτίνα μας και μας δίνουν πολύ δυνατό κίνητρο να ξεκινήσουμε μία καινούρια εβδομάδα με καλύτερες προϋποθέσεις. Ας πάρουμε το παράδειγμα της διατροφής. Αν έχουμε ξεκινήσει να προσέχουμε την Δευτέρα και για κάποιον λόγο έχουμε αρχίσει τις παρασπονδίες ήδη από την Τετάρτη, δεν χρειάζεται να απογοητευόμαστε. Ξέρουμε-εφόσον θέλουμε- ότι θα ξεκινήσουμε και πάλι την προσπάθεια από την επόμενη Δευτέρα. Δεν χρειάζεται να πιέσουμε τον εαυτό μας να μείνει νηστικός μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας. Σε αυτή την περίπτωση, οι Δευτέρες μας γίνονται οι μικρές Παραμονές της Πρωτοχρονιάς, δίνοντάς μας την ευκαιρία να κάνουμε reset και να ξεκινήσουμε και πάλι την προσπάθεια.Το να θέτουμε πιο βραχυπρόθεσμους στόχους και να μην φορτώνουμε τη Νέα Χρονιά, που στο κάτω-κάτω έρχεται μία μόλις φορά κάθε χρόνο, όλες μας τις προσδοκίες, τούς καθιστά πιο εφικτούς και κάθε φορά που πετυχαίνουμε έναν από αυτούς,  πλημμυριζόμαστε με αισθήματα ικανοποίησης και θετικότητας.
Καλή μας χρονιά!




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις