ΜΑΜΑΔΕΣ, ΑΣ ΓΥΜΝΑΣΤΟΥΜΕ!



Τι μπορεί να είναι ακόμη πιο επιζήμιο για την υγεία μας από τον διαβήτη, τις καρδιοπάθειες ή ακόμη και το κάπνισμα; Σύμφωνα με τους επιστήμονες από την κλινική του Κλίβελαντ, η απάντηση είναι η απουσία σωματικής άσκησης, η οποία, αν γίνεται έστω δύο φορές την εβδομάδα, μπορεί να κάνει την διαφορά.  



Γυμναστική για να ζούμε περισσότερο (και καλύτερα) 

Πιο αναλυτικά, οι ερευνητές εξέτασαν συνολικά 122.000 ασθενείς οι οποίοι προσφέρθηκαν να κάνουν διάδρομο. Η έρευνα διήρκεσε από το 1991 έως το 2014. Εκείνο που διαπίστωσαν είναι ότι η αερόβια άσκηση είναι ύψιστης σημασίας για την υγεία και σχετίζεται άμεσα με το αυξημένο προσδόκιμο ζωής.
Στον αντίποδα, όσα άτομα δεν κάνουν κάποιου είδους άσκηση αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο κίνδυνο για την υγεία τους, ακόμη και σε σχέση με τους διαβητικούς, τους ανθρώπους με προβλήματα καρδιάς ή τους καπνιστές. Όπως δήλωσε ο Δρ.Wael Jaber, καρδιολόγος και επικεφαλής της έρευνας, καμία συχνότητα στην σωματική άσκηση δεν θεωρείται υπερβολική.

Σύμφωνα με τις συστάσεις του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών, 150 λεπτά ήπιας αεροβικής άσκησης την εβδομάδα είναι ωφέλιμη για την υγεία μας, ειδικά αν συνδυαστεί με ασκήσεις ενδυνάμωσης του μυικού συστήματος δύο φορές την εβδομάδα.
Κι αν εμείς οι μανούλες θεωρούμε "βουνό" την γυμναστική, δεδομένων όλων των άλλων υποχρεώσεων, μάλλον πρόκειται για απλή δικαιολογία. Πιο δύσκολο είναινα το πάρουμε απόφαση διότι η ευεξία που θα κερδίσουμε από την όλη διαδικασία θα μας εκπλήξει στην πορεία. Μια καλή λύση για τις μητέρες με μωράκια είναι οι μεγάλες καροτσάδες. Το περπάτημα-ειδικά το λίγο πιο έντονο-βελτιώνει την λειτουργία των πνευμόνων και της καρδιάς και μας βοηθά, τελικά, να νιώθουμε περισσότερο ξεκούραστες.
Εναλλακτική: Κάντε άσκηση μαζί με το μωράκι σας (ειδικά, αν θηλάζετε και πρέπει να το κουβαλάτε συνέχεια μαζί σας). Άλλωστε, είναι το πιο γλυκό βαράκι!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις