ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΜΑΖΙ

ΠΩΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΧΡΟΝΟ ΕΚΤΟΣ ΣΠΙΤΙΟΥ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΡΕΙΤΕ ΤΗΝ ΦΥΣΗ ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΕΙ ΧΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΕΣ.  


Μέχρι στιγμής, ζούμε ένα γλυκό φθινοπωράκι, με λιακάδες και σχετικά υψηλές θερμοκρασίες. Κάθε εποχή έχει οπωσδήποτε την δική της χάρη και είναι καλό να αξιοποιούμε τον ελεύθερο χρόνο μας περνώντας όμορφες και δημιουργικές στιγμές με τα παιδιά. Σε αυτή την λογική, σκεφτήκαμε στην Μαμαδοχώρα νας σας προτείνουμε 5 ωραίες, κατά την γνώμη μας, ιδέες, για να χαρείτε το Φθινόπωρο με τους μικρούς σας εξερευνητές. Σημειώστε παρακαλώ:)


5 διασκεδαστικά πράγματα για να κάνετε το φθινόπωρο με τα παιδιά 



1. Επισκεφθείτε έναν δενδρόκηπο
Η Φύση αλλάζει το Φθινόπωρο και τα χρώματα είναι μαγικά. Η   επαφή με τα δέντρα και τα φύλλα είναι πάντα ωφέλιμη για μικρούς και μεγάλους, τόσο σε επίπεδο υγείας (και μόνο το οξυγόνο που θα πάρουμε αρκεί), αλλά και σε επίπεδο ψυχικής διάθεσης. Αυτή την εποχή οι μηλιές χαρίζουν τους καρπούς τους, τα πολύτιμα μήλα που ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού και δίνουν ένα σωρό ιδέες για σπιτικές συνταγές. Αν έχετε την δυνατότητα, επισκεφθείτε ένα μέρος με μηλιές, μαζέψτε μήλα, ενθαρρύνετε τα παιδιά να τα μυρίσουν, πλύνετέ τα μαζί με άφθονο τρεχούμενο νερό.
Extra challenge: Δοκιμάστε να στηρίξετε ένα μήλο στο κεφάλι σας και να περπατήσετε για κάποια απόσταση. Ενθαρρύνετε όλα τα μέλη της οικογένειας ή της παρέας σας να κάνουν το ίδιο. Νικητής θα είναι αυτός που θα επιδείξει την μεγαλύτερη ισορροπία.





2. Παίξτε με τα φύλλα
Με την βοήθεια μιας τσουγκράνας, συγκεντρώστε τα φύλλα που υπάρχουν πεσμένα αυτό τον καιρό στους δρόμους και αρχίστε να χοροπηδάτε πάνω σε αυτά. Είναι τόσο απελευθερωτικό και χαλαρωτικό το συναίσθημα. Ο ήχος είναι, επίσης, πολύ ιδιαίτερος και θα ιντριγκάρει τα παιδιά (ειδικά τα πιο μικρά).









3. Σκαρφαλώστε σε ένα δέντρο
Τα "γυμνά" δέντρα πραγματικά μας προσκαλούν να τα ανεβούμε και να τα εξερευνήσουμε, πάντα με την δέουσα προσοχή βεβαίως. Πρόκειται για μια δραστηριότητα που τα παιδιά ούτως ή άλλως κάνουν από μόνα τους και χαίρονται πολύ κάθε φορά που βρίσκονται πάνω σε ένα κλαδί. Αφότου τελειώσετε με την... αναρρίχηση, μπορείτε να μαζέψετε τα φυλλαράκια που έχουν πέσει στο έδαφος και να διανθίσετε με αυτά το οικογενειακό φυτολόγιο. Τα φθινοπωρινά φύλλα είναι, εξάλλου, μία πρώτης τάξης πρώτη ύλη για κατασκευές.


4. Κάντε πεζοπορία
Τα πανέμορφα φθινοπωρινά χρώματα δεν αξίζει μόνο να τα βλέπουμε από το παράθυρο του σπιτιού μας. Οργανώστε μια οικογενειακή εξόρμηση στο πλησιέστερο δάσος ή αλσύλλιο. Τρέξτε σε χωμάτινα μονοπάτια, ανεβείτε σε μικρούς λοφίσκους, ξαπλώστε όλοι μαζί στο χώμα. Μην ανησυχείτε για τα λερωμένα ρούχα. Το όφελος από την απευθείας επαφή με τους θησαυρούς της Φύσης αξίζει τον κόπο και ισοφαρίζει τις...μπουγάδες. Παίξτε το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού, κρυφτό, κυνηγητό. Θα εκπλαγείτε από το πόσο θα σας αναζωογονήσει. Ακόμη κι αν στην αρχή πιστέψετε ότι η φυσική σας κατάσταση θα σας προδώσει. Το μότο είναι: γίνομαι κι εγώ παιδί:)


5. Επισκεφθείτε μια φάρμα
Ακόμη και για εμάς που δεν μένουμε στην ύπαιθρο, ευτυχώς, στα προάστια των μεγάλων πόλεων υπάρχουν οργανωμένοι χώροι για ιππασία, κηπουρική, γνωριμία με την μέλισσα και την παραγωγή μελιού, ζωολογικοί κήποι και πολλά άλλα και ενδιαφέροντα. Ψάξτε το, βρείτε αυτό που σας ταιριάζει και οργανώστε μία ημερήσια εκδρομή. Τα παιδιά θα το απολαύσουν στα σίγουρα και θα κοιμηθούν το βράδυ σαν πουλάκια. 



Στείλτε μας φωτογραφίες και προτάσεις από επισκέψεις σας σε χώρους που περάσατε καλά οικογενειακώς. Επιτρέψτε μας να γίνουμε το μέσο διαφήμισης (όχι με την εμπορική έννοια του όρου, αλλά με την ουσιαστική) χώρων και ιδεών που αξίζει να επισκεφθούν όλες οι οικογένειες. Mήπως κάνατε τελευταία μια φθινοπωρινή κατασκευή; Δέιξτε μας τα βήματα! Καλή διασκέδαση σε όλους!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις