ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΦΛΕΜΙΝΓΚ


ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ, ΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ, ΣΕ ΕΝΑΝ ΦΙΛΟΞΕΝΟ ΧΩΡΟ ΦΤΙΑΓΜΕΝΟ ΜΕ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ.




Υπάρχουν κάποια θεατράκια-και χρησιμοποιώ το υποκοριστικό όχι τόσο για να περιγράψω το μέγεθος, όσο για να υπογραμμίσω την γλυκύτητα του χώρου-που "μυρίζουν" μεράκι. Μεράκι για τον πολιτισμό, μεράκι ως προς το να προτείνουν στο κοινό κάτι όμορφο, κάτι "τίμιο", χωρίς, απαραίτητα, πολλά υλικά μέσα, αλλά με γνώση και αγάπη. Ένα από αυτά είναι το Θέατρο Φλέμινγκ, στο οποίο ξεναγήθηκα λίγο καλύτερα, με αφορμή το Θεατρικό Εργαστήρι που ξεκινά και φέτος την δράση του για τα παιδιά.
Το Φλέμινγκ στεγάζεται σε ένα αναπαλαιωμένο διώροφο κτίριο, με εσωτερική σκάλα που οδηγεί στην σκηνή, φιλόξενο φουαγιέ και "ζεστούς" ανθρώπους. Στα περίπου 20 χρόνια ιστορίας του έχει να επιδείξει πλούσια δράση και πολλές παραστάσεις, για μικρούς και μεγάλους.






"Το θέατρο είναι ένα ψέμα που λέει την αλήθεια" 

O κ. Γρηγότης Μήτας
Ο σκηνοθέτης και ηθοποιός του Κ.Θ.Β.Ε κ. Γρηγόρης Μήτας είναι ο άνθρωπος που ανέλαβε να "ζωντανέψει" τον χώρο το 1999 χάρη στην "τρέλα" του για το θέατρο. Όπως μας λέει χαρακτηριστικά, όταν πήρε τον χώρο ήταν ένα "ερείπιο" το οποίο μετατράπηκε σε πνεύμονα Πολιτισμού, όχι μόνο για τους ανθρώπους της γύρω περιοχής, αλλά και ευρύτερα. Και αυτό το διαπίστωσα και προσωπικά, καθώς στο Θεατρικό Εργαστήρι φοιτούν παιδάκια και από πιο μακρινές περιοχές της Θεσσαλονίκης.
Όπως μας είπε ο κ. Μήτας, μέσα από το θέατρο τα παιδιά μαθαίνουν να αναπαράγουν συναισθήματα, να χρησιμοποιούν την φαντασία τους, να καλλιεργούν την κοινωνικότητα και την επικοινωνία με τους άλλους. Παίρνουν δηλαδή μαθήματα ζωής. "Το θέατρο είναι πιο σημαντικό και από την ίδια την ζωή γιατί μπορεί να δίνει το τέλος που επιλέγεις. Το θέατρο είναι ένα ψέμα που λέει την αλήθεια. Μπορεί να σου αλλάξει την ίδια σου την ζωή".

Τον Οκτώβριο ξεκινά το Θεατρικό Εργαστήρι για παιδιά και εφήβους

Η Χριστίνα Μαγκάκη
Το προσεχές Σάββατο θα γίνει το δεύτερο και τελευταίο δοκιμαστικό για τα παιδιά που θα θελήσουν να παρακολουθήσουν και φέτος το Θεατρικό Εργαστήρι. Απευθύνεται σε ηλικίες 3 έως 17 ετών, με σκοπό τη γνωριμία των παιδιών με το χώρο και την τέχνη του Θεάτρου. Τα μικρότερα παιδιά ξεκινούν με Θεατρικό Παιχνίδι. Τα μεγαλύτερα παιδιά παρακολουθούν μαθήματα Υποκριτικής, Ορθοφωνίας, Μιούζικαλ και Θεατρικό Τραγούδι (τα προχωρημένα Τμήματα). Στο τέλος κάθε σεζόν γίνεται ανοιχτή παρουσίαση για τους γονείς και τους φίλους στην κεντρική Σκηνή του Θεάτρου, όλων όσων τα παιδιά διδάχθηκαν στο Θέατρο, είτε με τη μορφή ολοκληρωμένης παράστασης, είτε με τη μορφή μονολόγων και μονόπρακτων.Υπεύθυνη των Τμημάτων είναι η Χριστίνα Μαγκάκη, μια ηθοποιός με εξειδίκευση στην Θεατρολογία και τις Παιδικές Σκηνές, που υποδέχεται ένθερμα τα παιδιά και τα ενθαρρύνει να συμμετέχουν σε κάθε δράση. Στο έργο της την βοηθούν νέοι, χαμογελαστοί ηθοποιοί. 
Φέτος, η Παιδική Σκηνή του Θεάτρου Φλέμινγκ θα παρουσιάζει-αρχής γενομένης τον Οκτώβριο- τα Τέσσερα Μικρά Ταλέντα, ένα μικτό κουκλοθέατρο το οποίο έχει γράψει η ηθοποιός Καρίνα Ιωαννίδου, σύζυγος του κ. Μήτα.



INFO
Θέατρο Φλέμινγκ
Μισραχή 15
τηλ.: 2310 812000
https://www.theatre-fleming.gr
email: info@theatre-fleming.gr






Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις