ΤΡΑΒΟΥΝ ΚΟΥΠΙ ΑΠΟ ΝΩΡΙΣ

ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΣΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΒΟΛΟΥ & ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ. ΕΙΔΙΚΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ ΚΑΙ ΙΣΤΟΠΛΟΪΑ, ΚΑΛΛΙΕΡΓΩΝΤΑΣ ΤΑΛΕΝΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ. 

Extra bonus των μαθημάτων: εξάσκηση στην συνεργασία!

 

Όσο πιο νωρίς φέρουμε σε επαφή τα παιδιά μας με το υγρό στοιχείο, τόσο πιο εύκολα εξοικειώνονται με αυτό, αποκομίζοντας σημαντικά οφέλη για την σωματική αλλά και ψυχική τους υγεία. Εκτός από την εξάσκηση στο κολύμπι, η οποία ενδείκνυται να ξεκινά ήδη από την βρεφική ηλικία, μεγαλώνοντας, τα παιδιά μπορούν κάλλιστα να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους στα θαλάσσια σπορ, υπό την καθοδήγηση ειδικών εκπαιδευτών, πρώην πρωταθλητών στην ιστιοπλοία εν προκειμένω, οι οποίοι εγγυώνται για την ασφάλεια και την σωστή εκμάθηση.
Βρεθήκαμε πρόσφατα στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Βόλου και Αργοναύτες (ΝΟΒ-Α), ενός φορέα που μετρά πάνω από οκτώ δεκαετίες ιστορίας στα ναυτικά δρώμενα της πόλης, έχοντας να επιδείξει σε όλη αυτή την διαδρομή ταλέντα στην κωπηλασία και την ιστιοπλοία που έφθασαν μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ πολλά από αυτά κατάφεραν να ανεβούν σε θέσεις του βάθρου.


Από το πρωί δεκάδες παιδάκια, φορώντας ειδική αθλητική ενδυμασία και καπέλα, ανεβαίνουν στις βαρκούλες του Ομίλου και αδημονούν να βρεθούν στα ανοικτά του Παγασητικού. Οι εγκαταστάσεις του Ομίλου βρίσκονται πολύ κοντά στην πόλη, στις Πλάκες, κοντά στην Παναγία στο Λόφο της Γορίτσας, μία παραλία με κρυστάλλινα νερά-αν και κοντά στην πόλη-η οποία, απ' ό,τι είδαμε διαθέτει και ναυαγοσώστη για τους ντόπιους λουόμενους,  που την επισκέπτονται φανατικά για χρόνια, είτε με το ποδήλατο, είτε με την γραμμή του αστικού. Χειμώνα-καλοκαίρι, οι γονείς έχουν πολύ εύκολη πρόσβαση στο σημείο όπου τα παιδιά μαθαίνουν κουπί και τις τεχνικές της ιστιοπλοΐας. Παιδιά από 5 ετών και πάνω έχουν την δυνατότητα να μυηθούν στο άθλημα της ιστιοπλοΐας με σκάφη τύπου Optimist, τα οποία είναι ειδικά σχεδιασμένα για παιδιά και απόλυτα ασφαλή.

Άλλες δραστηριότητες του Ιστιοπλοϊκού Τμήματος ΝΟΒΑ
Στο πλαίσιο των Σχολών Παιδιών (ιστιοπλοια τριγώνου), εκτός από τα μαθήματα σε σκάφη Optimist τα οποία απευθύνονται σε παιδιά 5-12 ετών, υπάρχει το Laser 4.7 για νέους 12-17 ετών, ενώ λειτουργούν και σχολές ενηλίκων, με κύριο στόχο την ψυχαγωγία. Συγκεκριμένα, στις σχολές αυτές λειτουργούν σκάφη τύπου Laser, Topper & Yngling SUP (Stand Up Paddle). Τέλος, ο ΝΟΒ-Α λειτουργεί Σχολή Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης, όπου οι ενδιαφερόμενοι ενήλικες έχουν την δυνατότητα να μάθουν να χειρίζονται ιστιοφόρο σκάφος και να λάβουν δίπλωμα skipper.

Επιτέλους στ' ανοικτά!
Η ιστορία του ΝΟΒ-Α
Ο Ναυτικός Όμιλος Βόλου (Ν.Ο.Β.) ιδρύθηκε το 1932 με πρώτη αθλητική δραστηριότητα την Κολύμβηση και την Υδατοσφαίριση.Το 1934 ιδρύθηκαν και τα τμήματα Κωπηλασίας και Ιστιοπλοΐας. Η δραστηριότητα του ΝΟΒ συνεχίστηκε μέχρι το 1940 όπου και διεκόπη λόγω του πολέμου και κατοχής της χώρας μας από τους Ιταλούς και τους Γερμανούς. Επαναδραστηριοποιήθηκαν τα τμήματα Κολύμβησης και Υδατοσφαίρισης από το 1945 και Κωπηλασίας και Ιστιοπλοϊας από το 1950.
Ο Σύλλογος στα χρόνια που ακολούθησαν παρουσίασε μια έντονη ανοδική πορεία, ιδιαίτερα από την ανάληψη της προεδρίας από τον αείμνηστο Ναύαρχο Ανδρέα Πολέμη (1950-1970). Στο χρονικό αυτό διάστημα τέθηκαν οι βάσεις ώστε ο ΝΟΒ να καταλάβει περίοπτο θέση μεταξύ των ναυταθλητικών συλλόγων της χώρας και δεκάδες αθλητές κολυμβητές, κωπηλάτες, πολίστες και ιστιοπλόοι να διακριθούν τόσο στον Ελληνικό όσο και στον Ευρωπαϊκό χώρο.

Το 1079 o ΝΟΒ συγχωνεύτηκε με τον άλλο ναυτικό σύλλογο της πόλης, τον Α.Σ.Β. Αργοναύτες και απέκτησε την τελική του ονομασία, Ναυτικός Όμιλος Βόλου & Αργοναύτες. Μετά τη συγχώνευση ο ΝΟΒΑ ακολούθησε μια γρήγορη και έντονα ανοδική πορεία, την οποία συνεχίζει μέχρι και σήμερα με μεγάλη επιτυχία. Δεκάδες αθλητές και αθλήτριες του Συλλόγου αποτέλεσαν και αποτελούν μέλη των Εθνικών ομάδων και κατέκτησαν και κατακτούν μετάλλια και σημαντικές θέσεις σε  Πανελλήνιους, Βαλκανικούς, Παγκόσμιους, Πανευρωπαϊκούς και Ολυμπιακούς αγώνες.

INFO
Υπεύθυνοι των εκπαιδευτικών προγραμμάτων και των σχολών Ιστιοπλοΐας είναι οι Θανάσης Πινιάρης (6944347777) και Εύα Μπέλλου (6976647673). Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τον λογαριασμό του Ομίλου στο Facebook (NOVA sailing), απ' όπου μπορείτε να ενημερώνεστε για όλα τα νέα και τις δράσεις του Ομίλου.
e-mail: novasailing@gmail.com, τηλ.: 2421027376
Απαραίτητος εξοπλισμός για τα παιδιά: αθλητική ενδυμασία, σακίδιο με καπέλο, αντηλιακή κρέμα, πετσέτα μπάνιου, αντιανεμικό μπουφάν και μια αλλαξιά ρούχα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις