ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΠΙΚ-ΝΙΚ;

ΜΙΝΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΕΤΕ ΜΙΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΣΤΗΝ ΦΥΣΗ.


Kάποιοι και κάποιες από εσάς θα θυμάστε, ίσως, από την παιδική ηλικία, το κλασικό, καρό τραπεζομάντιλο της μαμάς, που στρωνόταν πάνω στο γρασίδι κάθε φορά που ο καιρός άνοιγε και η οικογένεια εξορμούσε στο πλησιέστερο "πράσινο" μέρος. Στο οικογενειακό κτήμα ή κάπου κοντά στην θάλασσα, μικρά και πιο μεγάλα παιδιά απολαμβάναμε το παιχνίδι, ξαπλώναμε στο χορτάρι ή την άμμο και όταν πια χορταίναμε από σκανταλιές, γεμίζαμε τις κοιλιές μας με τα κεφτεδάκια της μαμάς και άλλες λιχουδιές που υπήρχαν παραταγμένες στο τραπεζομάντιλο που λέγαμε.
Η αλήθεια είναι ότι ένα πικ-νικ, σε άπταιστα...ελληνικά, κάπου έξω στην Φύση, είναι μία καλή ευκαιρία για την οικογένεια και τους φίλους να έρθουν πιο κοντά και να περάσουν αυτό που ονομάζουμε ποιοτικό χρόνο. Το μόνο που χρειάζεται, εκτός, βέβαια, από την θετική διάθεση, είναι καλή οργάνωση! Διαβάστε χρήσιμες συμβουλές.

Πώς να οργανώσετε ένα επιτυχημένο πικ-νικ


Αρχικά, απαντήστε στα ακόλουθα βασικά ερωτήματα
* Ποιοι και πόσοι θα έρθουν;
* Ποιες ηλικίες;
* Ποιο είναι το μέρος που σκέφτεστε να επισκεφθείτε;
* Πού θα καθίσετε ακριβώς; Θα χρειαστεί να πάρετε εξοπλισμό (πτυσσόμενες καρέκλες κλπ);
* Τι ώρα περίπου προγραμματίζετε να φύγετε από το σπίτι; Ειδικά αν υπάρχουν παιδιά, αυτό έχει να κάνει και με τον ύπνο τους και τις υπόλοιπες κύριες συνήθειες της ρουτίνας τους (ώρα φαγητού κλπ). Θα έχετε διαπιστώσει ότι όταν τα παιδιά νυστάζουν ή πεινούν δεν είναι τόσο καλή παρέα:)



                                                                       Οργανώστε το καλάθι του πινκ-νικ
-Η καλύτερη ιδέα είναι να προμηθευτείτε πλαστικά ποτήρια, πιάτα και μαχαιροπίρουνα μίας χρήσης και μπόλικες χαρτοπετσέτες. Αν έχετε μωρά, αποθηκεύστε το φαγητό τους σε ισοθερμικά δοχεία και μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας θερμός με νερό, μωρομάντιλα και πλαστικές σακούλες για αποθήκευση (διαβάστε περισσότερα για το ταξίδι με το μωρό σε προηγούμενο θέμα της Μαμαδοχώρας, Baby on board).
-Προετοιμάστε από το σπίτι αρκετά σνακς έτσι ώστε να είστε βέβαιες ότι το φαγητό θα φτάσει για όλους. Θα έχετε διαπιστώσει ότι η Φύση ανοίγιε την όρεξη, ειδικά στα παιδιά που λόγω έντονης σωματικής δραστηριότητας πεινούν πολύ και συχνά.

Πάρτε μαζί σας τον απαραίτητο εξοπλισμό
Σε κάποια μέρη υπάρχουν τραπέζια για ναοργανώσετε το γεύμα σας. Αν, όμως, προτιμήσετε πιο ανοργάνωτες καταστάσεις, είναι καλό να πάρετε μαζί σας πτυσσόμενες καρέκλες, κουβέρτες και μικρά σεντόνια για τα παιδιά. Είναι, επίσης, καλό να έχετε μαζί σας μια ομπρέλλα για τον ήλιο, εκτός και αν ξέρετε από πριν ότι στο μέρος όπου θα πάτε υπάρχουν δέντρα που χαρίζουν την σκιά τους.

Μην ξεχάσετε το κινητό φαρμακείο
Σε ένα μικρό και εύχρηστο βαλιτσάκι βάλτε γάζες και καθαρό οινόπνευμα, προϊόντα για τα τσιμπήματα (προληπτικά και επεμβατικά), αντηλιακό για μεγάλους και  κυρίως μικρούς, πάνες, αν έχετε μωράκια, αντισηπτικό.


Extra tips: 
* Θα χρειαστείτε έξτρα αλλαξιές για τα παιδιά-τα οποία πιθανότατα θα ιδρώσουν-και κάποια ελαφριά μπουφάν της εποχής για όταν πέσει ο ήλιος.
* Aν οργανώσετε ένα πικ-νικ με φίλους, μπορείτε να συνεννοηθείτε ώστε να μοιραστείτε κάποια πράγματα που θα χρειαστεί να πάρετε μαζί σας.
* Έχετε μαζί σας κάποια επιτραπέζια, μπλοκ και χρώματα, ενδεχομένως έναν μεγεθυντικό φακό για εξερευνήσεις. Τα παιδιά επιδίδονται σε αυτοσχέδια παιχνίδια όταν βρίσκονται έξω, αλλά μπορεί και αυτά να χρεαστούν.
* Ένα φορητό ραδιοφωνάκι είναι, επίσης, μία καλή ιδέα.

Καλή απόλαυση:)













Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις