ΕΝΑ BISTROT ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ (ΜΕΓΑΛΑ ΚΑΙ ΜΙΚΡΑ)


Η ηθοποιός και ιδιοκτήτρια του Marlin's house Λίνα Σακκά

Πριν γίνουμε μητέρες, το τελευταίο πράγμα που μας ενδιαφέρει είναι αν ένας χώρος είναι...baby friendly. Προσωπικά, μάλλον ενοχλούμουν κάθε φορά που καθόμουν σε ένα μέρος όπου, μεταξύ των θαμώνων, υπήρχαν ζωηρά παιδάκια και δυστυχώς κάκιζα μέσα μου τους γονείς που δεν μπορούσαν να "δαμάσουν" την αστείρευτη ενέργεια που ούτως ή άλλως τους διακατέχει, η οποία σίγουρα δεν μπορεί να εκτονωθεί όταν κάθονται ήρεμα σε ένα τραπέζι. Η μητρότητα είναι αυτή που αργά ή γρήγορα μας μετατρέπει σε... ανήσυχες εξερευνήτριες και αναζητούμε χώρους όπου να μπορούν να απασχοληθούν όσο το δυνατόν πιο δημιουργικά, αφήνοντας και εμάς (και όλους τους υπόλοιπους) για λίγο στην ησυχία μας.
Πρόσφατα έλαβα ένα mail από μία φίλη μου στην Αθήνα, η οποία μου περιέγραψε με τα καλύτερα λόγια έναν χώρο στην Νέα Φιλαδέλφεια. Λέγεται Marlin's House και αποτελεί ιδέα και δημιούργημα της γνωστής ηθοποιού Λίνας Σακκά, η οποία είναι και η ίδια μητέρα ενός αγοριού. Σε έναν χώρο όπως αυτόν, οι μαμάδες νιώθουν ότι δεν έχουν πάει ακριβώς σε παιδότοπο, αλλά σε ένα μέρος για όλες τις ηλικίες, όπου, παρεμπιπτόντως, υπάρχουν και ενδιαφέρουσες δραστηριότητες για τα παιδιά.


Το Marlin's House είναι ένα bistrot για μη καπνίζοντες και προσφέρει μία ποικιλία υπηρεσιών για τα μικρά παιδιά. Τα πρωινά, οι υπεύθυνοι του χώρου προσφέρουν πρωινό γεύμα σε μικρούς και μεγάλους, ενώ τα σαββατοκύριακα τα παιδιά έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν σε θεατρικό και μουσικοκινητικό παιχνίδι, το οποίο επιμελείται παιδαγωγός. Στον χώρο του Marlin's House υπάρχει, επίσης, ειδικά διαμορφωμένο playroom για τα παιδιά, όπου μπορούν να παίζουν επιτραπέζια με τους φίλους τους, να ζωγραφίζουν ή να παίζουν ελεύθερα. Στο κατάστημα φιλοξενούνται κατά καιρούς διάφορες εκδηλώσεις και παιδικά πάρτυ.

INFO
Marlin's House
Facebook: @2012marios









Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις