ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΜΑΜΑ

ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ Η ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΑΜΑ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΝΕΑ ΕΡΕΥΝΑ



Ποιος είπε ότι το να μένει κανείς στο σπίτι για να μεγαλώσει ένα ή περισσότερα παιδιά είναι εύκολη δουλειά; Στην πραγματικότητα πρόκειται για full-time απασχόληση, η οποία, αν αμειβόταν σε χρήματα, θα κόστιζε 115.000 δολάρια τον χρόνο, σύμφωνα με το Forbes. Νέα έρευνα που πραγματοποίησε το Welch’s Grape Fruit Juice έρχεται να επιβεβαιώσει ότι μια μητέρα (ή, σπανιότερα, ένας μπαμπάς) που μένει στο σπίτι, εργάζεται κατά μέσο όρο 98 ώρες την εβδομάδα και μάλιστα χωρίς ρεπό.

 

Επτά στις 10 νιώθουν πίεση για το πλάνο της οικογενειακής διατροφής

Στην έρευνα συμμετείχαν 2.000 Αμερικανίδες μητέρες με παιδιά 5-12 χρόνων. Όπως διαπιστώθηκε, η μέρα για τις μητέρες που μένουν στο σπίτι ξεκινά κατά μέσο όρο στις 6.23 το πρωί και συνεχίζεται με δουλειές και φροντίδα μέχρι τις 8.30 το βράδυ. Αν η μαμά είναι τυχερή, ξεκουράζεται περίπου μία ώρα και επτά λεπτά ημερησίως. Ωστόσο, συνήθως ανανεώνει τον καφέ στο φλιτζάνι για να τα βγάλει πέρα, παραπονιέται ότι δεν μπορεί να κοιμηθεί έστω για λίγο μες στην ημέρα και παρά τις φωνές δεν μπορεί εύκολα να επιβληθεί στα αγγελούδια της.
Όπως καταδεικνύουν τα παράπονά τους, οι μητέρες που μένουν στο σπίτι νιώθουν συνεχή πίεση ως προς το να μπορέσουν να καλύψουν τις οικογενειακές ανάγκες σε ημερήσια βάση. Μάλιστα, 4 στις 10 αισθάνονται ότι η ζωή τους είναι μια συνεχιζόμενη αλληλουχία υποχρεώσεων.

Περαιτέρω, η έρευνα έδειξε ότι το 72% των μητέρων νιώθουν πίεση ως προς την διασφάλιση ενός υγιεινού τρόπου διατροφής των παιδιών. Ο Casey Lewis, MS, RD και επικεφαλής Υγείας και Διατροφής στο Welch’s, δήλωσε στο Yahoo! news ότι τα αποτελέσματα της μελέτης είναι ενδεικτικά του απαιτητικού ρόλου μιας μαμάς, αλλά και των ατελείωτων υποχρεώσεων στις οποίες καλείται να ανταποκριθεί καθημερινά. Όσον αφορά στην λήψη αποφάσεων σε σχέση με την διατροφή της οικογένειας, η ίδια φαίνεται να επωμίζεται την ευθύνη, ενώ ο χρόνος που έχει για...χάσιμο είναι μηδαμινός.







Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις