ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΙΔΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΞΕΝΩΝΑ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ &ΕΦΗΒΩΝ ΤΗΣ ΑΡΣΙΣ

Είναι πλέον κοινός τόπος να λέμε ότι, ειδικά σε περιόδους κρίσης, οι άνθρωποι θα πρέπει να γινόμαστε μια αλυσίδα και να βοηθάμε, στο μέτρο του δυνατού, όσους βρίσκονται σε ανάγκη. Πόσω μάλλον όταν πρόκειται για παιδιά. Εκμεταλλευόμενη την κυριακάτικη λιακάδα, η Μαμαδοχώρα βρέθηκε σήμερα το πρωί στο Σάρωθρον, στα Λαδάδικα της Θεσσαλονίκης και κατέγραψε στιγμιότυπα από την πρωτοβουλία της Άρσις για τη συγκέντρωση βασικών αγαθών για τις ανάγκες του Ξενώνα Προσωρινής Φιλοξενίας Παιδιών και Εφήβων που βρίσκονται σε κίνδυνο.
Το κάλεσμα έγινε από τον Μήνυμα 107.7, σε μεγάλους και μικρούς, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία μέχρι τις 5 το απόγευμα να συμμετέχουν σε μια εκδήλωση για καλό σκοπό. Τα κορίτσια της Παραμυθούπολης έχει αναλάβει το έργο της δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών, δίνοντας την ευκαιρία στους γονείς να απολαύσουν τον κυριακάτικο καφέ τους σχετικά απερίσπαστοι.

Το Σπίτι της ΑΡΣΙΣ

Ο Ξενώνας Προσωπικής Φιλοξενίας Παιδιών & Εφήβων σε κίνδυνο λειτουργεί στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης από το 2007. Πρόκειται για έναν ξενώνα βραχείας φιλοξενίας ανηλίκων και απευθύνεται σε παιδιά και εφήβους θύματα παραμέλησης, κακοποίησης, παράνομης εμπορίας και διακίνησης, σε παιδιά που βρίσκονται σε κίνδυνο λόγω οικογενειακών ή κοινωνικών-οικονομικών δυσκολιών. Ο Ξενώνας φιλοξενεί αγόρια ηλικίας 5 έως 12 χρόνων και κορίτσια 5 έως 18 χρόνων. Στελεχώνεται από κοινωνικό λειτουργό, ψυχολόγο, κοινωνικούς φροντιστές και ένα δίκτυο πολύτιμων εθελοντών που συνδράμουν στο αξιέπαινο αυτό έργο.
Στόχος της λειτουργίας του Ξενώνα της ΑΡΣΙΣ είναι η κάλυψη της άμεσης ανάγκης στέγασης των παιδιών που βρίσκονται σε κίνδυνο, αλλά και η παροχή του απαραίτητου χρονικού διαστήματος στους φορείς προκειμένου να βρουν την κατάλληλη μόνιμη λύση για την φροντίδα τους.
Στο πλαίσιο της φιλοξενίας τους, τα παιδιά και οι έφηβοι λαμβάνουν συναισθηματική και ψυχολογική υποστήριξη, ενώ σχεδιάζεται για εκείνα προσωπικό πλάνο με στόχο την εκπαίδευση σε διαπροσωπικές και κοινωνικές δεξιότητες και την παροχή όλων των απαραίτητων προκειμένου να συνεχίζουν τη ζωή τους όπως τα υπόλοιπα παιδιά. Οι ειδικοί της ΑΡΣΙΣ μεριμνούν ώστε να αμβλυνθούν τα κενά που έχουν προκύψει από την έλλειψη συγγενικού περιβάλλοντος, τις συνέπειες του αποχωρισμού και την στέρηση της φυσικής οικογένειας. Παράλληλα, τα προετοιμάζουν ώστε να ενταχθούν ομαλά στην οικογένεια ή σε άλλα είδη παιδικής προστασίας (ανάδοχες οικογένειες, ιδρύματα), με βασικό κριτήριο το βέλτιστο συμφέρον τους.
Στον Ξενώνα της ΑΡΣΙΣ καλύπτονται οι ανάγκες διατροφής, ένδυσης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, τα παιδιά εντάσσονται στο σχολικό περιβάλλον, σε εκπαιδευτικές, ψυχαγωγικές και άλλες ωφέλιμες δραστηριότητες, συμετέχουν σε κοινωνικές δραστηριότητες και οργανώσεις. Τέλος, παρέχεται συμβουλευτική υποστήριξη στην οικογένειά τους, γίνεται η κατάλληλη προετοιμασία για την αναδοχή, ενώ παρέχεται και νομική συμβουλευτική και υποστήριξη.

Το πιο "πρωινό" κοριτσάκι που έδωσε το "παρών" στην εκδήλωση


INFO
Αν περάσετε σήμερα από το Σάρωθρον μέχρι και τις 5μ.μ, μπορείτε να προσφέρετε είδη πρώτης ανάγκης (τρόφιμα μακράς διαρκείας, είδη προσωπικής υγιεινής). Θα πιάσουν τόπο! Οι διοργανωτές θα σας χαρίσουν το αναμνηστικό μπλουζάκι του Μήνυμα 107.7, θα σας κεράσουν τον καφέ σας, ενώ το catering "Αυθεντικόν" θα σας μοιράσει νόστιμα μεζεδάκια.

Επικοινωνήστε με την ΑΡΣΙΣ στο τηλέφωνο: 2310692232 ή στείλτε mail στο infoxenonas@arsis.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις