ΔΩΡΟ ΑΔΩΡΟ;

ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ! ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΑ ΔΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ Ή ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΓΟΥΣΤΟΥ ΣΑΣ

Μπορεί να είναι όμορφο να παίρνουμε και να χαρίζουμε δώρα, αλλά, καλώς ή κακώς, υπάρχουν και τα "αναγκαστικά", εκείνα δηλαδή που θα επιλέξουμε για ανθρώπους με τους οποίους μας ενώνουν μόνο οι κοινωνικές περιστάσεις και αντιστρόφως. Σε μια ανταλλαγή δώρων με συναδέλφους στο γραφείο, για παράδειγμα, θα λάβουμε δώρα που δεν ανταποκρίνονται στα γούστα και τις ανάγκες μας και αντιστοίχως θα δωρίσουμε κι εμείς πράγματα, απλά και μόνο για να συμμετέχουμε στη διαδικασία, χωρίς να ξοδέψουμε τη "σκέψη" μας. Μπορεί, βέβαια, να λάβουμε κάτι που δεν είναι της πρώτης μας επιλογής και από κάποιο αγαπημένο μας πρόσωπο, συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες. Τι κάνουμε; Πάμε να δούμε μερικές χρήσιμες ιδέες, στη λογική ότι τίποτε δεν πάει χαμένο.

Χαρίστε το κάπου αλλού
Ας υποθέσουμε ότι η πεθερά σας, για παράδειγμα, σας χάρισε φέτος ένα ζεστό, μάλλινο κασκόλ για τα κρύα του χειμώνα. Στην ντουλάπα σας έχετε δεκάδες κασκόλ, σε όλες τις πιθανές αποχρώσεις και πραγματικά το βρίσκετε περιττό. Μπορείτε κάλλιστα να το χαρίσετε στην αδερφή σας ή σε μια καλή σας φίλη, αρκεί να το χρειάζεται περισσότερο. Μπορείτε, επίσης, να το χαρίσετε on line.

Δωρίστε το για καλό σκοπό
Αν λάβατε ένα όμορφο, κατά τα άλλα, αλλά όχι τόσο συμβατό με τα γούστα σας πουλόβερ, μπορείτε να το δωρίσετε σε κάποιο ίδρυμα φιλοξενίας γυναικών ή να το προσφέρετε σε κάποιο γιορτινό bazaar προς πώληση. Με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο θα γλιτώσετε χώρο στην ντουλάπα σας, αλλά, το πιο σημαντικό, θα συνδράμετε για ένα καλό σκοπό.

Μεταποιήστε το 
Αυτό, ευτυχώς, μπορεί να γίνει με πολλά δώρα, ειδικά με ρούχα και αξεσουάρ. Αν, για παράδειγμα, σας χάρισαν μία φούστα η οποία δεν είναι της πρώτης σας επιλογής, μπορείτε να τη φέρετε στα...μέτρα σας, προσθέτοντας πολύχρωμα κουμπιά ή κονταίνοντάς τη. Μια άλλη ιδέα είναι να χρησιμοποιήσετε το ύφασμα για ένα καινούριο top. Όλα γίνονται.

Αλλάξτε το
Στις περισσότερες περιπτώσεις συνηθίζουμε να κρατάμε τα δώρα που μας χαρίζουν, είτε από έλλειψη χρόνου να κατεβούμε στην αγορά είτε από έλλειψη διάθεσης. Κι όμως, είναι λάθος να κρατάμε κάτι χωρίς χρηστική (ή συναισθηματική) αξία. Φροντίστε να κάνετε την αλλαγή την περίοδο που προβλέπεται στην κάρτα αλλαγής. Επιλέξτε κάτι που πραγματικά σας αρέσει, ακόμη κι αν είναι ακριβότερο και χρειαστεί να βάλετε έξτρα χρήματα από την τσέπη σας. Σε κάθε περίπτωση, όταν ανοίγετε τις κούτες ή τις σακούλες με τα δώρα, μη βιαστείτε να κόψετε τις ετικέτες πριν βεβαιωθείτε ότι θέλετε τελικά να κρατήσετε το δώρο (αυτό ισχύει και για τα δώρα των παιδιών).

Πουλήστε το on line
Στο Διαδίκτυο υπάρχει πληθώρα sites όπου κανείς μπορεί να αγοράσει και να πουλήσει αντικείμενα (με πρώτο και καλύτερο το Facebook). Το πιο σημαντικό είναι ότι αυτό που εσείς δεν χρειάζεστε, μπορεί να χρειάζεται πολύ κάποιος άλλος. Ειδικά στο Facebook, μπορείτε να δώσετε ένα στίγμα της ευρύτερης περιοχής σας, έτσι ώστε η συναλλαγή να γίνει πιο εύκολα (στην ίδια πόλη). 
Tip: Φροντίστε ώστε το άτομο που σας δώρισε το δώρο να μη δει την κοινοποίησή σας. Δεν είναι καθόλου ευγενικό.

Ανταλλάξτε το
Μπείτε στο Amazon.com και βρείτε τη σχετική υπηρεσία ή ενημερωθείτε για ανταλλακτικά παζάρια. Μπορείτε, επίσης, να ανταλλάξετε άμεσα το δώρο σας με κάτι που σας φαίνεται πιο χρήσιμο και έχει τη διάθεση να το ανταλλάξει η φίλη ή η αδερφή σας. Έτσι και οι δύο πλευρές θα είναι ευχαριστημένες.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις