ΜΑΜΑΔΕΣ ΜΕΝ, ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΔΕ

ΑΠΛΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΙΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Το να γίνεσαι μαμά δε σημαίνει ότι παύεις να είσαι γυναίκα. Μπορεί η θηλυκή μας πλευρά μοιραία να μπαίνει σε δεύτερη-και τρίτη μοίρα-ειδικά στην αρχή, αλλά η παραίτηση από κάθε τι που τονώνει τη θηλυκότητά μας δεν κάνει καλό ούτε σε εμάς (και την ψυχολογία μας) ούτε και στη σχέση με τον σύντροφο και το παιδί μας. Ακόμη κι όταν ο χρόνος είναι λιγοστός, μια μαμά που ταυτόχρονα είναι και γυναίκα μπορεί να κάνει πράγματα για εκείνη προκειμένου να δείχνει περιποιημένη-στοιχειωδώς, δε μιλάμε για...υπερπαραγωγές-ακόμη κι αν το προηγούμενο βράδυ ξενύχτησε επειδή το μωρό βγάζει δόντια. Επειδή κι εγώ έχω περάσει από το στάδιο "πώς είσαι έτσι σήμερα", σκέφτηκα να μοιραστώ μαζί σας τα δικά μου τρικς (και των φίλων μου), πράγματα που κάποια στιγμή ακολούθησα ώστε να μην φοβάμαι να με δω στον καθρέφτη (!). Εκ προοιμίου να πούμε ότι οι συμβουλές αφορούν λίγο περισσότερο τις μητέρες που είναι στο σπίτι, δεδομένου ότι οι εργαζόμενες είναι αναγκασμένες να φροντίζουν περισσότερο τον εαυτό τους λόγω δουλειάς.


Κεφάλαιο 1ο: Μαλλιά
Το συχνό λούσιμο όταν είσαι μωρομαμά είναι μια μικρή πολυτέλεια (όπως και το ντους). Τις περισσότερες φορές οι μαμάδες κυκλοφορούν με κοτσίδα, ενώ ελέγχεται αν έχουν προλάβει να χτενίσουν τα μαλλιά τους. Αν διστάζετε να πάτε με το μωρό σας μια καροτσάδα λόγω...μαλλιού, κάντε το εξής: βάλτε λίγο ταλκ στις άκρες των μαλλιών σας, ρίξτε τα προς τα κάτω και ανασηκώστε τα. Θα διαπιστώσετε ότι τα μαλλιά σας θα δείχνουν με περισσότερο όγκο και λιγότερο θαμπά. Αν, πάλι, προλάβατε να τα λούσετε, αλλά δεν είναι φορμαρισμένα, πιάστε τα σε μια σχετικά προσεγμένη (κατά προτίμηση ψηλή) αλογοουρά. Μεταξύ άλλων, η αλογοουρά είναι κι ένα μίνι λίφτινγκ. Την επόμενη φορά σκεφτείτε τη λύση να πλέξετε τα μαλλιά σας μετά το λούσιμο για να έχετε ένα πιο κυματιστό λουκ όταν στεγνώσουν. Μια άλλη λύση, τώρα το χειμώνα, είναι κι ένα όμορφο σκουφί (αυτή την περίοδο μπορεί να είναι αγιοβασιλιάτικο:)).

Κεφάλαιο 2ο: Ρούχα
Αν το πρωινό σας περιλαμβάνει βόλτα στη λαϊκή και το σούπερ μάρκετ και μετά στο πάρκο με το μωρό, η αλήθεια είναι ότι δεν χρειάζεστε pencil φούστα, καλοσιδερωμένο πουκάμισο και γόβες-στιλέτο (by the way, είναι πολύ κομψό αυτό το look). Aρκείστε και στις φόρμες ή ένα ευκολοφόρετο τζιν, ένα πουλόβερ κι ένα πανωφόρι. Ναι, αλλά τι είδους φόρμες; Φόρμες τύπου πιτζάμες ή ένα ζευγάρι φόρμες για παράδειγμα βελουτέ; Ποιο πανωφόρι; Το φαρδύ προπέρσινο ή ένα μεσάτο που, εντάξει, μπορεί ακόμη να μην κουμπώνει αλλά δεν πειράζει, αφού γι αυτό υπάρχουν τα μακριά φουλάρια; Και τι είδους παπούτσια; Ναι, βέβαια, τα αθλητικά είναι η ιδανική λύση, αλλά είναι καλό να είναι ένα ζευγάρι καλά αθλητικά ή μποτάκια με σταθερό τακούνι, στην περίπτωση που επιλέξετε να φορέσετε παντελόνι (και όχι φόρμες). Κανείς δεν είπε ότι το σπορ ντύσιμο δεν μπορεί να είναι και σχετικά κομψό.

Κεφάλαιο 3ο: Μακιγιάζ
Εννοείται ότι δεν απαιτεί κανείς από μια full time μαμά να είναι πρωί-πρωί "χτισμένη". Δεν χρειάζεται, όμως, να είναι και εντελώς άβαφη και χλωμή. Ξεκλέψτε λίγα δευτερόλεπτα για να βάλετε καταρχάς την ενυδατική κρέμα και κατόπιν μια στρώση μάσκαρα, ένα απλό lip balm για πιο όμορφα χείλη και λίγο ρουζ. Πραγματικά, δεν χρειάζεστε τίποτε περισσότερο για ένα φυσικό πρωινό look. Ίσως, μόνο, μερικές σταγόνες άρωμα, ενδεχομένως λίγη παιδική κολώνια. Μην ξεχνάτε το ντεμακιγιάζ πριν κοιμηθείτε το βράδυ. Για να μην το ξεχνάτε έχετε όλα τα απαραίτηα στο κομοδίνο σας.



Κεφάλαιο 4ο (κεφαλαιώδες): Ψυχολογία
Ως γνωστόν, το καλύτερο μακιγιάζ ακούει στο όνομα καλή διάθεση. Αυτή κι αν δεν πρέπει με τίποτα να παραμελούμε. Ζητήστε τη βοήθεια του συντρόφου, φίλων και συγγενών και ξεκλέψτε αποκλειστικό χρόνο για σας. Εσείς θα επιλέξετε πώς θα τον αξιοποιήσετε για να γεμίσετε μπαταρίες. Απολαύστε το μπάνιο που συνήθως στερείστε, πηγαίνετε στο κομμωτήριο, κάντε μια βόλτα μόνη σας, πιείτε έναν καφέ με μια φίλη. Περάστε αποκλειστικό χρόνο με τον σύντροφό σας. Η εξωτερική εμφάνιση είναι το ένα κομμάτι του παζλ. Το άλλο είναι η εσωτερική πληρότητα.







Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις